23 Ekim 2014

Balkabağı Tatlılı Tarçınlı Kek

Tam sonbahara yakışan hem de besleyici kek için tarifimiz:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kabak tatlısı püresi(şerbeti süzülmüş robottan çekilmiş)
  • Yarım bardak ya da 3/4 bardak sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker(az tatlı seviyorsanız şeker miktarını azaltın çünkü kakak tatlısından kaynaklanan şeker de var)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 tatlı kaşığının ucuyla tarçın
  • Alabildiği kadar un
Önce şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpın. Sonra yağ ve sütü de ekleyin birazcık daha çırpın. sonra unu azar azar ekleyin karıştırın(genel kek kıvamı- boza kıvamı). Kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı da koyun.En son balkabağı tatlısı püresini de ekleyip hamurunuza iyice karışmasını sağlayın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün. 170 derecede pişirin. Her fırının ayarı, pişirme süresi farklı olabiliyor. Ben 35 dakika pişirdim. Genel olarak da kek pişirirken fırınımı önceden ısıtmam.Piştikten sonra kek kalıbından çıkarmak için iyice soğumasını bekleyin.
Güzel demlenmiş bir çay ya da mis gibi kokan bir kahveyle iyi gider diye düşünüyorum. Afiyet olsun