3 yufka
300 ml süt
3/4 çay bardağı ayçiçek yağı
200 gr beyaz peynir
1/4 demet maydanoz
Büyük boy teflon tavayı iyice yağlayın. Sütle yağı karıştırın. Maydanozu doğrayın rendelenmiş beyaz peynirle karıştırın. Yufkalardan birini dışarı sarkacak şekilde tavaya koyun. Harçtan sürün. İkinci yufkayı ikiye bölün yarısını parçalayarak tavaya koyun harçtan sürün. Diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın. Peynirli karışımı yayın. Kalan yufkayı da aynı şekilde tavaya koyun (yani 2. yufka gibi). yufkanın dışta kalan kısmını üzerine kapatın ve kalan sütlü harcı dökün. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Altı kızarınca ters çevirin.
Kolay gelsin, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder