16 Mayıs 2013

İç Baklalı Zeytinyağlı Enginar

Mevsimi geçmeden bu şifalı sebzeyi bol bol tüketelim diyor ve tarifimize geçiyorum. Yemek annemin lezzetli ellerinden çıkma.
3-4 adet çanak enginar
1 soğan
1 domates
1 avuç kadar iç bakla
Olmazsa olmazı dereotu
1-2 adet küp şeker
Biraz tuz
Zeytinyağı
Baklanın içini çıkardıktan sonra iç baklayı da kaplayan bir tabaka daha oluyor onu da çıkarın. Bütün malzemelerimizi doğruyoruz. Kavurma işlemi yapmadan çiğden koyuyoruz.Ne kadar su koyacağınızı tencerenizin suyu çekme oranına göre ayarlayın, pek sulu bir yemek değil. Düdüklü tencerede 15-20 dakika pişiriyoruz. Ilık ya da soğuk servis yapıyoruz. Zeytinyağlılar biraz dinlenince daha lezzetli oluyor.
Yemeğin çektiğim resmini kaydetmeden yanlışlıkla silince fotoğrafsız bir tarif oldu ama mevsimi geçmeden yayınlamak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder