16 Ağustos 2012

İftar Menüsü ve Etimek Tatlısı

Yine görüntüsüz bir sofra, artık alıştınız gerçi.
Tarhana Çorbası
Zeytinyağlı Bamya
Tavuk/Pilav
Peynirli Börek
Haydari
Mevsim Salata
Etimek Tatlısı

Tatlı tarifimize gelince:
14 adet etimek
 Şerbeti için: 2 bardak su
                    1,5 bardak şeker (biraz daha tatlı olsun derseniz 2 ye 2 ölçü)
Üzerinin muhallebisi için:
750 ml süt
6 kaşık un
6 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağ/margarin

Süslemesi için:
1 paket krem şanti
1bardak soğuk  süt
Dövülmüş fındık

Şerbetimizi hazırlamak için suyumuzu ve şekerimizi bir tencereye alıp, biraz kıvamlanana kadar kaynatalım.(5 dakika kadar) Tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine gezdirelim. Muhallebi için un, şeker ve sütü karıştırarak pişirelim, un kokusu gidene ve iyice kıvamını alana kadar kaynatalım. Ocaktan indireceğimize yakın vanilya ve yağ koyalım.Etimeklerin üzerine dökelim. Üzeri için krem şantiyi sütle çırpalım, muhallebinin üzerine yayalım. Fındık, fıstık, ceviz vs ile süsleyelim. Sade krem şanti yerine arzuya göre kakaolu krem şanti ya da çikolata sosu da olur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder