Yine topluca görüntülenemeyen bir masa ve menü. Ancak tek tek tarifleri yayınlayacağım. Bu arada hem masayı kurup hem de misafirleri gelmeden önce fotoğraflayabilen blogcu arkadaşlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. çünkü ben bir türlü başaramadım. Tariflerimi vermeye de hoşafla başlayayım dedim. Bu aralar bakıyorm, bir bir hoşaf tarifleri geliyor. Havaların sıcak günlerin uzun olması hepimizi serinletici yiyecek içeceklere yöneltiyor doğal olarak. Bizim soframızda aynı anda meşrubat, karpuz ve hoşaf vardı hepsi bitti.
Menümüz:
Düğün çorba
Zeytinyağlı taze fasulye
Fırında mantar
Tavuk ve bulgur pilavı
Hoşaf
Tatlı olarak da incir tatlısı ve mozaik pasta
Hoşaf için:(6 kişilik)
1 adet şeftali
6-7 adet erik
Bir avuç kadar üzüm
4 bardak su
Erik ve şeftalileri doğrayın, üzümü taneleyin. Meyveleriniz biraz yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sonra şeker ilave edip bir taşım daha kaynatın. Soğuyunca servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder