Bu tarifin aslı Tarif Defteri'nden. Ben biraz değişiklik yaptım. Malzemeler:
125 gr erimiş margarin(ben 2 tepeleme kaşık margarin yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı koydum)
1 su bardağı koyu ayran
3 su bardağı un
1 yumurta(sarısı dışına beyazı içine)
1 paket kabartma tozu
üzerine susam çörekotu
İçi için: peynir, dereotu, maydanoz
Malzemelerle yumuşak bir hamur elde edin. Küçük parçalara ayırın. Ben ceviz kadar parçalar ayırdım hafifçe elimle bastırdım, iç malzeme eklemedim yani sade yaptım. İç malzeme ekleyecekseniz elinizle yassılaştırın iç koyup tekrar kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin.Ben bir on dakika kadar tepside beklettim birazcık kabarması için. 170 derecede pişirin. Ben 200 dereceye yakın bir derecede pişirdim. 20 dakikada pişti.
Ancak tarif defterinde bir kişi erittiği margarini sıcak sıcak dökünce ayranı kestirdiğini söylemiş, dolayısıyla bu noktaya dikkat etmenizi öneririrm.
Poğaçanın her türlüsüne bayılırım:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sayfandan haberdar olduğum için mutlu oldum.
Parfeyi deneyip beğendiğin için de.:)
Bisküvisi az gitti de onun için mi sert olmadı acaba?
Neyse ki sen kuplara koyarak olayı halletmişsin.
Ellerine emeğine sağlık.
Sayfamdaki herhangi bir tarifi deneyip beğendiğin zaman,dilediğin gibi paylaşabilirsin canım..
Paylaşmak için buradayız değil mi?
Sevgilerimi gönderiyorum..
Hayırlı akşamlar ola..