Şimidi kısacık bir yazıyla tat ya da görüntü olarak yiyeceklere eklendiğinde hoşluklar katan şeylerden bahsedeceğim. Öyle ultra değişik şeyler değil belki ama fikir verir diye düşünüyorum.
Tarhana çorbasına haşlanmış nohut,
Pırasa yemeğine kırmızı yağ biberi(sanırım kapya),
Taze fasulye yemeğine jülyen doğranmış havuç,
taze incir reçeline badem ve karanfil,
lohusa şerbetine azıcık acı,
klasik keke susam(çocukluğumun lezzeti),
sıcak çikolataya marshmallow,
peynirli böreğin içine ufak doğranmış kuru soğan, maydanoz ve dereotu
şimdilik bu kadar aklıma geldikçe ya da yeni şeyler denedikçe ilave ederim. Sizin de aklınıza gelenler varsa bildirirseniz çok sevinirim
sütlü kahveye tarçın
YanıtlaSil