3 yufka
4 yemek kaşığı tereyağ veya 3/4 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
1 yumurta
1/2 çay bardağı ketçap
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet sosis
2-3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2-3 adet domates
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2'şer yemek kaşığı dilimlenmiş siyah ve yeşil zeytin
Fırın tepsisini iyice yağlayın. Tereyağını eritip yumurta ve sütle karıştırın. Yufkalardan birini tepsiye yayarak harçtan sürün. Diğer yufkaları da parçalayıp harç sürerek tepsiye yerleştirin. En son kenarlardan sarkan yufkayı içeri doğru kıvırarak kapatın. Üzerine harç sürün. Ketçabı sulandırıp (yaklaşık 1 çay bardağı su ile) kekikle karıştırın ve yufkanın üzerine sürün. İnce doğranmış sosis, biber ve küp doğranmış domatesleri yufkaların üzerine yayın. 190 derecede pişirin. Altı hafif kızarınca peyniri serpin. Peynir eriyince fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Renk cümbüşü çok hoşuma gittiği için pişmeden önceki halini de görüntülemek istedim.
Üst malzemeleri dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Kaşar peyniri yerine dil veya mozarella da kullanabilirsiniz. Mozarella peynirini büyük marketlerde rendelenmiş olarak bulmak mümkün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder