16 Nisan 2013

Mütevazi Hafta Sonu Kahvaltısı ve Tereyağlı Haşlanmış Patates

Kahvaltı soframızda peynir zeytin çeşitleri, bal- kaymak, tahin-pekmez, haşlanmış yumurta, salam ve börek vardı.
Patatesimizin tarifi ise oldukça basit ama lezzetli.Patatesin miktarı size kalmış. Soyup küp küp doğradığınız patatesleri haşlamaya yetecek kadar suda haşlayın. Pişmesine yakın yarım kaşık tereyağ ve tuz ekleyin.İsterseniz baharat ilave edebilirsiniz. Sıcak servis yapın, afiyet olsun

2 yorum:

  1. Tam benlik bir kahvaltı,en sevdiklerim bir arada :)
    Patatesi kabuklarıyla haşlayıp,kabuklarını soyduktan sonra,üzerine tereyağı koyup püre yapıyordum normalde,bu şekilde de denicem inşAllah.
    Ellerine sağlık canım:)
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil