Mütevazi kahvaltıdan sonra mütevazi enginarla devam ediyoruz. Enginarı seviyorsanız, faydasına binaen her haliyle yiyorsanız enginar yoğun lezzeti olan bu yemek tam size göre. Bahar ayına uygun bahar bahçe görüntüsü vereyim istedim.
kişi sayısına göre çanak enginar
Taze soğan(2 adet)
Havuç(1 orta boy)
enginarları ben hazır soyulmuş olarak aldım.
Soğan ve havucu doğrayın. Enginarları tencereye yerleştirin. Havuç ve soğanları da enginarın içine yerleştirin. bir yemek kaşığının ucu kadar unu suyla seyreltin(bunu yemeğinize kıvam vermek için yapıyoruz.) Unu ve enginarların üzerini geçeçcek kadar su ekleyin. Bir adet küp şeker, arzunuza göre tuz koyup üzerinden zeytinyağı ve birazcık limon suyu gezdirip enginarlarınız yumuşayana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder