Yeğenimin yeni çıkan incileri için bu hafta sonu küçük bir kutlama yaptık. Ben de sizlerle yaptığımız hazırlıkları paylaşmak istiyorum. Derli toplu olması açısından üç kategoride toplamayı düşünüyorum. Bu konuyu araştıranlar için kolaylık olur. Diş buğdayı gelenekleri, diş buğdayı süsleri ve diş buğdayı menümüzü ayrı ayrı başlıklarda anlatacağım.Bizim memlekette dilgit olarak adlandırılsa da artık yaygın olarak diş buğdayı deniyor. Aslında diş buğdayı yapıldığında önce yemek tabaklarında buğday ikram edilir, buğday tek başına yeterince doyurucu olduğu için sonra çayın yanına bir çeşit tatlı bir çeşit tuzlu ikram edilir. Ancak benim takip ettiğim kadarıyla daha şık sunumlar için kadeh/kup kullanılarak ikram edilen diş buğdayının yanısıra oldukça zengin de bir menü oluyor. Biz ikisini ortalamasını alarak buğdayımızı kasede sunup çeşidimizi de biraz arttırdık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder