20 Haziran 2013

Poğaça(diş buğdayı menümüze devam)

Diş buğdayı menümüzde yer alanlardan biri de poğaça idi. Benim temel tariflerimden biri oldu diyebilirim. Hem yeğenim hem kızım çok sevdi. Oldukça güzel kabaran pastane poğaçalarını andıran bir tarif.
1 bardak ılık süt
1/2 su bardağı yoğurt(oda  sıcaklığında)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
1 yemek kaşığı şeker
yarım yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un (4-4.5 bardak kadar)
 
Sütü ılıtın (elinizi yakmayacak), şekeri ve mayayı koyun mayayı içinde eritin. Unun bir kısmını derince bir karıştırma kabına koyun. Malzemeleri ekleyin. Yumuşakça ama ele yapışmayan bir kıvam  alana kadar un eklemeye devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir ortamda mayalanmasını bekleyin. Mayalandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar alın elinizde hafifçe yuvarlayın. Yağladığınız ya da yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. (sanırım 20- 5 dakika yeterli olur)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder