10 Temmuz 2013

Krokanlı Muhallebi

Hayırlı, bereketli Ramazanlar herkese... Uzun süren açlık saatlerinden sonra akşam yemeğin üstüne canımızın tatlı çekmesi kaçınılmaz oluyor. Ancak uzmanlar yaz ayları için ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları öneriyorlar. Ramazanın ilk tarifini ben de bu öneriye uyarak vereyim istedim.
 
1/2 litre süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
2 paket istediğiniz çeşit krokan

Pirinç unu, vanilya ve şekeri bir tencerede karıştırın. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp elinizle rastgele parçalara ayırdığınız krokanı ilave edin. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder