18 Kasım 2009

Buğday Salatası


1/2 su bardağı buğday(aşurelik)

7-8 adet ceviz içi

Doğranmış yeşil ve siyah zeytin

Kırmızı lahana

Marul veya aysberg

Limon-yağ

Buğdayı bir kaç saat ıslatıktan sonra üzerini geçecek kadar suyla 5-7 dakika kadar kaynatın. Sonra ocaktan alın ve ağzını kapatıp şişmesi için bırakın.(en az yarım saat) Sonra bir salata kasesine buğdayları alın, diğer malzemeleri de karıştırın. Cevizleri dövmedim, elimle iri iri ufaladım ki ele gelsin. Zeytinleri hazır doğranmış olarak satılanlardan ve her birinden ikişer tatlı kaşığı ölçüsünde kullandım. Marul ve kırmızı lahanayı ince ince doğrayın, ölçüsü damak tadınıza kalmış.Aysbergin tadı daha tatlımsı ve kendisi daha gevrek olduğu için ben onu tercih ettim.Kırmızı lahanayı da salatamı hazırlamadan birkaç saat önce tuzla ovup sirkede beklettim. Bu işlemi bir akşam önceden yaparsanız biraz daha lokantalarda yediklerimizin tadına ulaşırsınız.Yine damak zevkinize göre limon, yağ ve tuz ekledikten sonra salatamız hazır.
(Kardeşim yedikten sonra bir buğdayın alabileceği maksimum lezzet olduğunu, bir akrabam da ben ikram ettikten sonra hemen yemeğe gelecek misafirleri için yaptığını söyledi. Belki denemekte tereddütü olanlar için ipucu olur.)

2 yorum:

  1. Buğday salatasını çok severim. Dün organik ürün dükkanı olan arkadaşıma gittim, elinde yoktu, tekrar uğradığımda alacağım. Ben normal salatalara da bir avuç haşlanmış buğday koymayı severim (ama tam buğday, yani kepeği alınmamışı), çok yakışır.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Tijen, doğal ürünler kullanmak konusundaki hassasiyetini seni takip edebildiğim kadarıyla biliyorum.Yavaş yavaş insanlarda bu bilincin oluşmaya başladığını da görüyorum ama bir yandan da kendimi üzülmekten alamıyorum. Çünkü önce herşeyi kendi ellerimizle bozuyoruz. Sonra doğalını bulmak için çırpınıp duruyoruz hem de 3-4 kat para ödeyerek.

    YanıtlaSil