25 Ocak 2010

Dikenli Kabak Kızartması







Bu kabak galiba Antalya'ya özgü başka bir yerde rastlamadım.
Kabağı soyup dilimleyip kızartıyorsunuz. Kızartırken önce yüksek ateşte sonra orta ateşte devam edin ki dışı yanıp içi çiğ kalmasın. Biraz sert bir yapısı var çünkü. Üzerine sade yoğurt veya sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz. Ama bence en güzel versiyonu taratorlu olanı. Tarator için ceviz,sarımsak, zeyniyağı ve limon gerekiyor. Taratoru kabak kızartmamızın üstüne dökebileceğiniz gibi karnıbahar kızartmasında da deneyebilirsiniz. Miktarı ortalama olarak veriyorum, çünkü kullanacağınız kabağın miktarına göre artırıp azaltabilirsiniz. 3-4 diş sarımsağı yarım su bardağı cevizle birlikte dövün. Yarım limonun suyunu ekleyin birazcık sıvıyağ ve su ekleyip karıştırdıktan sonra kızartmanızın üstüne dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder