4 Şubat 2010

Akşam Yemeği Sofrası


Menümüzde Mercimek Çorbası

Kadınbudu Köfte

Piyaz

Taratorlu Kabak Kızartması

Tatlı olarak da tulumba tatlısı vardı.


Kadınbudu köfteyi annem yaptığı için ondan tarifini alınca ayrıca yayınlayacağım. Gerçi kendisi hiçbirşeyi ölçüyle yapmaz. Ne de olsa annelerimizde yılların tecrübesiyle hassas terazi gibi göz ve el var. Ölçüler göz kararı olacak.Şimdi piyaz tarifi vereceğim (onu da ben göz kararı yaptım). Sadece size bir püf noktasını vurgulamak istiyorum. Antalya'da piyaz yiyenleriniz bilirler. Antalya usulü piyazda tahin olur ve bundan dolayı sosunda bir yoğunluk/kıvam olur. Bunu biz tahin kullanmadan yapıyoruz. Gelelim tarifimize...

Akşamdan ıslatıp haşladığınız kuru fasulyelerin 2-3 kaşık kadar kısmını ayırdıktan sonra salata kasesine alın. İrice (piyazlık) doğradığınız soğanlarınız tuzla ovup onları da ekleyin. Daha sonra yarım demet maydanozu da doğrayın ekleyin. Ayırdığımız fasulyelere haşlama suyundan birazcık ekleyin ve blendır yardımıyla ikisini iyice karıştırın.Blendırınız yoksa fasulyeleri çatalla iyice ezerek ya da bir süzgeç kullanarak istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Bu karışıma tuz, zeytinyağı ve limon suyunu da damak tadınıza göre ekleyip iyice karıştırdıktan sonra piyazınıza ekleyip karıştırın.

İsterseniz ufak ufak doğradığınız domates ve haşlanmış yumurta da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder