6 Şubat 2013

Çikolatalı Kek

Herkese günaydın, şubat ayı kek tariflerimize devam. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım değil mi. Hem hazır tatilken, çocuklarımız evdeyken onlarla birlikte bir şeyler yapıp keyif yapma fırsatı. Hem gönüllerine hem midelerine hitap edecek yumuşacık sünger kek kıvamında bir kek.
2.5 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
Bir paket (80 gr) bitter çikolata
yarım su bardağı şeker
3 yumurta
1 çay bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Tereyağını oda ısısında yumuşayıncaya kadar bekletin. Çikolatayı benmari usulü ısıtın. Tereyağı yumurta ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın en son eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün. İsterseniz kalıbınıza yağlı kağıt da serebilirsiniz. 170 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder