24 Haziran 2013

Truff ( bu da diş buğdayından)

200 ml krema
100 gr sütlü çikolata
100 gr bitter çikolata
250 gr kakaolu hazır kek
üst süsleme için hindistan cevizi(antep fıstığı, fındık vs)
Kremayı bir tencereye koyun, kaynama noktasına gelince kapatıp çikolataları eriyene kadar karıştırın.Benim bulduğum bir paket çikolata 80 gramlıktı  o şekilde kullandım lezzetine olumsuz etki ettiğini düşünmüyorum. Bu karışıma un haline getirdiğiniz keki ekleyin (ben pratikliği açısından hazır kek kullandım, siz evde kek yapabilir ya da kalan keklerinizi kullanabilirsiniz). İyice karıştırın. Buzdolabında bekletin. Benim vaktim azdı 1 saat kadar buzlukta beklettim. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp istediğiniz üst süslemesine bulayarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder