17 Aralık 2013

Kızımın Doğum Günü Süslemeleri(Hello Kitty Temalı)

Küçükken kız kardeşimin 13 Aralık doğumlu olmasıyla uğraşır, kardeşimi kızdırmak için onüçün uğursuzluğuna inanırım derdim. Senelerce masum kızcağızla uğraşır mısın al sana dedi Allah. 13 Aralık doğumlu bir kızım oldu. Bu yıl kızımın 3. yaş gününü kutladık. Kız kardeşim de süslemelerin tamamını üstlendi sağolsun.
Temamız Hello Kitty idi. Kızım çok sevdiği için bu temaya karar verdik. doğum günü süslemelerini yaparken yabancı sitelerden çok yararlandık. Kağıttan pompom, kağıt madalyon,önünde fotoğraf çetirmek için afiş yaptık. Balonları tv süslemesinde kullandık. Masa dekorasyonunda pembe badem şekeri, gül lokumu, marsmallow, pembe tabak/ çatal/ bıçak ve hello kittyli peçeteye yer verdik. Sunumlarımızı da Hello Kitty'nin kurdelesinin çıktısını alıp çöp şişlere takmak suretiyle süsledik.  Hem dekor hem ikramlık olarak (fotoğraflamayı unutmuşum) kurutulmuş hindistan cevizi ve kurutulmuş çileği de orta sehpamıza koyduk. Kurutulmuş tropikal meyveler fikrini kuruyemişçi verdi ve bundan sonra sunumlarımda sıklıkla yer alacak, hem lezzet hem görüntü açısından çok iyi oluyor. Ayrıca kardeşimin dahiyane fikri olarak çay kaşıkları vardı. Tahta karıştırıcılara şekilli delgeçle kestiği kartonları yapıştırmıştı. Böylelikle diğer süslemeler için kullandığımız kartonları ziyan etmeden en minik bölümüne kadar kullanmış olduk.







 
 
Diş buğdayı süslemelerinden hatırlayacağınız üzere pompomlara orada da yer vermiştik.Genel olarak doğum günü süslerinin çıktısını almak için free printable birthday yazarsanız karşınıza epey bir şey çıkıyor. Bunları kaydedip ozalitçilerden çıktısını alabilirsiniz. Arama motoruna kağıttan pompom yapımı/paper ya da tissue pompom yazarsanız gayet açıklamalı anlatımları karşınıza çıkıyor. Yine kağıttan madalyon yapımı için paper medallion yazın, görüntülü anlatımları var. Dört tane yelpazeden oluşuyor gibi özetleyebilirim. Kağıt madalyonları kapı süslemesinde ve kızımın odasında kullandık.
Menümüz ve tarifleri de bir diğer yazımda anlatmayı planlıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder