2 Temmuz 2009

Fırında mücver (mi desem acaba)


Dün akşam mücver yapayım diye mutfağa girdim.Bir tane kabağımı rendeledim bir de baktım yumurta yok. Bakkala gitmeye üşendim doğrusu. Bir tane de havuç rendeledim. Bir kaşık yoğurt ekledim. Biraz tuz karabiber, kuru nane ve iki diş dövülmüş sarımsak koydum. Bir kaşık kadar un(tam buğday unu) birazcık da zeytinyağı. Hepsini iyice harmanladım. Yağladığım minik bir borcama koydum. Önce 200 derecede biraz pişirdim, sonra 180 derecede kendi saldığı suyunu çekip üzeri çok hafif kızarana kadar pişirdim. Böylece yine hafif ve pratik bir yaz yemeği elde ettim. Hatta fırından çıkarmadan üzerine biraz kaşar serpilebilir diye düşünüyorum. Son zamanlarda mümkün olduğu kadar kızartma yerine fırında pişirme yöntemini kullanmaya çalışıyorum. Bu sefer ki zorunluluktan oldu ama pek de iyi oldu.

2 yorum:

  1. İçindeki sebzeler ve pişirme yöntemiyle hafif ve yaza uygun ir yemek olmuş. Çok da lezzetli görünüyor. Yanında yoğurtla nefis gider:).
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler;).
    aslı

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim sevgili Aslı, yaz için mümkün olduğunca hafif yemekler yapmaya çalışıyorum. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil