22 Aralık 2009

Galeta Unlu Poğaça





Hafta sonu minik korsanımın beslenme çantasına koyabileceğim değişik bir şeyler yapayım istedim. Klasik poğaçadan farklı, kurabiyenin kıyır kıyırlığında bir lezzet. Bu vereceğim ölçülerle 18 adet poğaça çıktı.

100 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2.5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
tuz

iç malzeme olarak da küp küp doğranmış kaşar ve salam

üzeri için bir yumurtanın beyazı ve galeta unu

Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Yarım saat kadar hamuru dinlendirin. Salam ve kaşarları küp küp doğrayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırıp yassılaştırın, içine salam ve kaşar koyup kapatın. Elinizde yuvarladıktan sonra çok hafifçe bastırın. Üzerine yumurta akı sürüp galeta unu serpin. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.











1 yorum:

  1. Ellerinize saglik kurabinizden bir tane aldim sevgiler canim emeginize saglik

    YanıtlaSil