9 Mart 2010

Kahvaltılık Pratik Tarifler




Aslında hemen hemen herkesin bildiği bir tariftir patates kavurması, ben ufak değişikliklerle sofraya getirdim gayet de güzel oldu. Yemek yapmaya yeni başlayanlar için yeni bir tarif diğerleri için de bir hatırlatma olsun. Diğer tarifimiz de oldukça basit. Peynir ya da hafif mayhoş reçellerle yiyebileceğiniz lokmalık milföyler.


Patatesleri haşladıktan sonra bir tavaya biraz sıvıyağ, yemeklik doğradığınız kırmızı soğanları ve bir kaşık kadar dolmalık fıstık koyun, kavurun. Kavurma işleminizin sonuna doğru birazcık tereyağ ekleyebilirsiniz tad vermesi için. Daha sonra ufak ufak doğradığınız patatesleri de ekelyin birazcık daha kavurun. İşte bu kadar ... ılık ya da sıcak servis edin. Afiyet olsun.


Milföyleri de kurabiye kalıplarıyla kesin, üzerine yumurta sarısı sürün, 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder