12 Aralık 2012

Zeytinyağlı Kereviz

1 adet kereviz
1 adet havuç
1 orta boy patates
1 küçük soğan
Bir kaç dilim ayva
1-2 kaşık zeytinyağı
1/2 portakalın suyu
1/4 limonun suyu
1 adet küp şeker
Bir kaşık un
1.5 bardak su
Yemeklik doğradığınız soğanları, yağla kavurun. Unu da ekleyin. Azıcık kavurun(pek renk değiştirmesin)Sonra küp küp doğradığınız kereviz, patates, havuç ve ayvaları ekleyin, karıştırın. Su, küp şeker ve limon/portakal suyunu da ekleyin, ben düdüklüde 15 dakika pişirdim.Her düdüklü tencerenin pişirme ayarı farklı oluyor, normal tencerede pişirecekseniz sebzeler yumuşayana kadar pişirirsiniz. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder