9 Şubat 2009

Tarhana Çorbası


Pek çok tarhanada şimdi vereceğim oranlar tutuyor ancak bazen sanırım kullanılan undan kaynaklanıyor su miktarını artırıp azaltmak gerekebiliyor. Ölçü şu; kaç bardak su kullanıyorsanız o kadar tepeleme yemek kaşığı tarhana kullanmak. Ben çorbalarımı hep tereyağlı yapmayı tercih ediyorum. İstediğiniz bir yağda salçayı kavurup seviyorsanız kaşığın ucuyla yemeklik toz kırmızı biberi de ilave edip soğuk su koyun. Tarhananın topaklanmaması için tarhanayı hemen ilave edin, sıcak suya koyarsanız tarhana topaklanır. Su kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynayınca bir kaç diş sarımsağı kuru naneyle birlikte dövüp kaynamakta olan çorbaya ekleyin.4-5 dakika daha kaynatın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder