23 Şubat 2009

Sütlü çıtır börek


Böreğimiz çok pratik ve bence bir börek için az kalorili.Çünkü yağ ve yumurta yok. Kişi sayısına göre yufka adedini ve peynir miktarını ayarlayabilirsiniz. Ben bir yufkayı sekize bölüyorum. İçine beyaz peynir rendesi koyuyorum. Severseniz maydonoz ve belki baharat da ilave edebilirsiniz. Yufkaları 8 adet üçgen elde edecek şekilde kesin. Geniş kısmına harcınızı koyun, kenarlarından çok az içe kıvırın ki malzeme dökülmesin. Daha sonra sigara böreği gibi sarın ancak çok sıkı olmasın. Derince bir kaba süt koyun, bir başka tabağa da galeta unu koyun. Böreklerinizi önce süte batırın biraz bekletin, sonra üst kısımlarını galeta ununa bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 200 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin. Bu sefer pişirmeden önce bir gece dolapta beklettim böyle daha güzel olduğu kanaatindeyim. Ancak bekletecekseniz üzerini streç film ya da folyoyla kapatın.

1 yorum:

  1. Hafta sonu kalabalık misafirim gelecekti onlar için yaptım. Çok beğenildi herkes tarifini sordu. Çok pratik ve lezzetli, tavsiye ederim. Arkadaşımızın bir buçuk yaşındaki oğlu bile 3 tane yedi :)

    YanıtlaSil