10 Mart 2009

Kızarmış tavuk ve fıstıklı makarna


Normal tavuk göğsünden biraz daha ince ve küçük parçalar halinde satılan ince göğüslerden yapılıyor ancak normal göğüs alıp ince ince de doğrayabilirsiniz. Zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber, yeni bahar ve kekik karışımına batırıp ovalayın, tavaya koyun. Çok az, yarım çay bardağı kadar su gezdirin, kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Suyunu çekince çevirerek iki tarafını da kızartın.

Makarna için 250 gram (1 paket) renkli makarna, 20 gr (yarım paket kadar dolmalık fıstık) 50 gr kadar dil peyniri (isteğe göre miktar artırılabilir ya da kaşar veya tulum da kullanılabilir) küçük bir kase dövülmüş ceviz (bir avuç dövülmemiş cevize denk geliyor)

Makarnayı haşlıyoruz. 2 kaşık tereyağ 1 kaşık zeytinyağda fıstıkları biraz kavuruyoruz makarnaları da ekleyip yağlıyoruz. üzerini peynir ve cevizle süslüyoruz. böylelikle Görüntüsü oldukça hoş bir makarna elde etmiş oluyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder