6 Mart 2009

Peri Kızı Pastası


Ben tarifi kız kardeşimden aldım( o da Ümit Ustadan)
(Resim cep telefonuyla çekildiği için pek net değil)

4 yumurta
2 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 adet limon
kakao (2 kaşık )

Orjinal tarifte kakao hariç hepsini karıştırın diyormuş. Ama kardeşim yumurtayla şekeri çırpıp normal kek gibi yapmanızı öneriyor. Karışımın yarısını yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döktükten sonra geri kalan karışıma kakaoyu da ekleyip kalıba dökün. 170 derecede 35-40 dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder