12 Kasım 2012

Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı

Bir bardak bulgur
1 adet çarliston biber
2 orta boy domates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağından birazcık eksik sıcak su
1,5 kaşık sıvı yağ, yarım kaşık tereyağ
1/2 tavuk suyu tablet

Tencereye sıvıyağı koyun, küçük küçük doğradığınız soğan ve biberleri ekleyin, birazcık kavurun sonra tereyağını da ekleyin. Soğan ve biberleriniz iyice yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edip bulgurunuzu da ilave edin. Sonra rendelediğiniz domatesleri koyun. Domatesleri de renk değiştirinceye kadar kavurun, suyu ve tavuksuyu tableti de ekleyin. Tavuksuyu tabletler tuzlu olduğu için ben tuz koymuyorum, damak zevkinize göre tuzunu kontrol edip gerekli görürüseniz birazcık tuz ilavesi yapabilirsiniz. Tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Nohutlar haşlanmış olduğu için onları pişme aşamasının sonuna doğru koyuyorum ki ezilmesinler. Suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder