23 Kasım 2012

Düğün Çorbası

Bu tarifi çocuğu için yemekler yapıp, bu tarifleri de yayınlayan bir annenin blogundan almıştım, maalesef nereden aldığımı kaydetmemişim. Defalarca yaptık, benim de minik kızım tarafından çok beğenildi hatta tadına bakan kardeşim de tarifini istedi. Üstelik çok besleyici. Ben de bu yüzden yer vermek istedim. Tarifte kuzu eti deniyor ancak bizde olmadığı için her seferinde minik doğradığımız dana etiyle yaptık.
250 gr kuzu gerdan
4 kaşık un
2 kaşık tereyağ
4 kaşık yoğurt
1 yumurta
1/2 limon suyu
1 bardak süt
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Kuzu gerdanı 25 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra etleri didikleyin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Etin suyunu ve sütü dökerek topaklanmaması için çırpın. Yoğurdun içine yumurtayı kırıp limonun suyunu da ilave ettikten sonra blendırla çırpın, ılıştırıp çorbaya ekleyin. Didiklenen eleri ve sarımsağı da ekleyip biraz daha pişirip tuz ve karabiberi de ilave edin. Üzerine de arzuya göre tereyağ, kırmızı biberli ya da pul biberli tereyağ gezdirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder