20 Ocak 2009

Fırında Levrek


Kişi sayısı kadar levrek, domates, soğan ve limon gerekli bu yemeğimiz için. Temizlediğiniz ya da temizlenmiş satın aldığınız levrekleri tuzlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve balıkları dizin. Üzerinden çok az zeytin yağı gezdirin. Soğan, domates ve limonları halka halka doğrayıp balıkların üzerine yerleştirin 220 derecede pişirin, balıklar kızarınca fırından çıkartın.
Levrek artık sıklıkla tükettiğimiz bir balık oldu. Lezzetli ve doyurucu buluyoruz. Bir başka gün satın alırken bir yandan balıkların temizlenmesini beklerken bir yandan da balıkçının tavsiyelerini dinledim.Fırını önce 250 derecede ısıtmamı biraz böyle pişirdikten sonra 160-170 derecede pişirmeye devam etmemi ve balıkları çok az yağlayıp tepsiye dizerken sarımsak, tane karabiber ve defne yaprağı koymamı söyledi. Ben de sizinle bu ilave paylaşımda bulunmak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder