9 Ocak 2009

Zeytinli Ekmek


1,5 su bardağı kekun

4 yumurta

1,5 kaşık tereyağı

1 çay bardağı parmesan peyniri

2 tatlı kaşığı taze doğranmış nane

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış doğranmış siyah zeytin

Tarif 3-4 sene önce sabah gazetesinin verdiği dünya mutfaklarıyla ilgil bir kitaptan. Yumurtalarla tereyağını iyice çırpın kalan malzemeyi ekleyin karıştırın.8*26 cm yağlanmış kek kalıbında 180 derecede pişirin. Ben tarifi kendime biraz uyarladım. Parmesan yerine kaşar kullandım,taze nane yerine kuru nane kullandım, yarım ölçü yapıp yuvarlak bir borcamda pişirdim. Tarifin orjinalinde mortadella geçiyordu. Araştırdım bir tür İtalyan sucuğuymuş. Ben herhangi bir şarküteri ürünü eklemedim ama siz isterseniz ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder