9 Ocak 2009

Karnıbaharlı Börek


Karnıbaharı bir de böyle deneyin. Hiç karnıbahar yemeyen oğlum böreğin içinde çok güzel kamufle edilmiş karnıbaharı farketmeyip böreğin gerisinin olup olmadığını sorduğunda çok mutlu oldum.Malzemeleri göz kararı kullandım. Kıyma, soğan, haşlanmış karnıbahar, damak tadınıza göre baharat ve milföy hamuru. Ben bir milföy hamurunu ortadan ikiye böldüm, merdane yardımıyla biraz genişlettim.Kıyma ve soğanı kavurdum. Çatal yardımıyla ezdiğim karnıbaharları ekledim, karıştırdım. Milföy hamurunun içine koydum rulo yaptıktan sonra iki ucunu birleştirdim böylece bir halka elde etmiş oldum. Kıgın yağda kızarttım.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağı döktüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder