5 Ocak 2009

Kahvaltılık


Bu sefer kahvaltı tabağımız Kekikli (sarımsaklı) ekmek, mayonezli yumurta ve çiçek sosisten oluşuyor.Ekmeği sarımsaklı yapmak istiyorsanız bir diş sarımsağı ortadan ikiye bölün ve ekmek diliminize sürtün.Dilimlediğiniz kaşarları ekmeğin üzerine yerleştirip kekik serpin.Izgarada kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Ben bu sefer sadece iki dilim hazırlayacağım için ızgara yerine tost makinesine koydum ve yapışmaması için dilimlerin üzerine yağlı kağıt yerleştirdim(böylece kendi kendime pratik bir fikir elde etmiş oldum belki benden önce birileri keşfetmiştir)

Mayonezli yumurta için istediğiniz miktarda yumurtayı haşlayın. Düzgünce soyup ortadan ikiye bölün. Sarısını çıkartın. 1 yumurtanın sarısı için1,5-2 çay kaşığı mayonez gerekiyor.Yumurtanın sarısını mayonez pul biber ve karabiberle iyice karıştırın.yumurtanın beyazının içine yerleştirin. Krema sıkacağı ile daha şekilli bir biçimde yerleştirebilirsiniz.

Çiçek sosisler için ise soyulmuş sosislerin her iki ucunu artı şeklinde bıçakla, kesin kızgın yağda kızartın, kızarınca uçları kendiliğinden

açılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder