9 Ocak 2009

Patates Çorbası


Tarif Tefalin sitesinden
2 adet orta boy patates

1 adet kuru soğan

8 - 10 su bardağı et suyu

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ) Tuz

Üzerine:1 çay kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşığı margarin
Önce soğanları yemeklik doğrayın. Patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. 2 çorba kaşığı margarin tencereye koyun, eriyince soğanları ilave edin ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun. Tencereye sıcak et suyu ilave edin. Arkasından patatesleri de ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Tencerenin içindekileri rondodan ya da kevgirden geçirin. Tencereyi tekrar ocağa koyun ve içerisine topak kalmayacak şekilde iyice karıştıştırarak un eklediğiniz sütü ilave edin. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alın ve tuzu ilave edin. Üzerine kırmızıbiberli yağ yakarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder