5 Ocak 2009

Ton Balıklı Zeytinyağlı Bezelye


1 kutu(160 gr) Ton Balığı

2 su bardağı bezelye

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy patates

1 adet soğan

1 diş sarımsak

2-3 dal dereotu ya da maydanoz

1,5 su bardağı sıcak su

tuz- karabiber

Tarif Dardanel tonun vermiş olduğu bir tarif kitapçığına ait.

Soğanı kıyın.Havuç ve patatesi soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ekleyin hafifçe soteleyin. Havuçları ve bezelyeyi ilave edip biraz kavurun.Patates kıyılmış yeşillik sarımsak tuz ve karabiber ilave edip sıcak suyu ekleyin.(Ben direkt olarak garnitür konservesi kullandım, bence böyle de güzel ve pratik oldu)Sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.Ton balığınızı (yağını süzdürerek)ilave edip, bir kez karıştırın.1 dakika daha pişirip ocaktan alın.Sıcak veya ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder