31 Aralık 2008

Tavuk suyuna şehriye çorbası


5 adet baget

2.5 bardak tavuk suyu

2 bardak su

4,5 yemek kaşığı arpa şehriye

sarımsak-nane

1 tepeleme yemek kaşığı salça- tereyağ

Varsa haşlanmış nohut

Bagetleri haşlayın. Tavukları ufak ufak doğrayın ya da elinizle didikleyin.Tavuk suyu ve suyu bir tencereye alın, su kaynayınca şehriyeleri atın. Şehriyeler pişince tavuk etlerinizi ve varsa bir avuç kadar nohutunuzu atın bir taşım kaynatın. Bir tavada tereyağı ve salçayı kavurun içine nane ile birlikte dövdüğünüz sarımsağı koyun birazcık daha kavurun, tencerede kaynamakta olan şehriyelerin içine katın, bir taşım daha kaynatın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder